حدیت هفته

پیامبر اکرم (ص) فرمودند
طلب العلم فریضه علی کل مسلم الا ان الله یجب بغاه العلم؛
طلب علم بر هر انسانی واجب است. همانا خداوند علم آموزان را دوست دارد.
اصول کافی، ج ۱،ص ۳۰٫

عید سعید غدیر خم مبارک باد
:: ششمین همایش ملی توربین گاز آغاز شد ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۱/۱۷ |
ششمین همایش ملی توربین گاز آغاز شد

مراسم افتتاحیه ششمین همایش ملی توربین گاز، هفدهم بهمن ماه 1396 در سالن آمفی تئاتر دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این همایش دو روزه، دکتر برخورداری (رییس دانشگاه) با تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی، به مهمانان و شرکت کنندگان در همایش خوشامد گفت. وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری شش دوره همایش توربین گاز توسط  این دانشگاه، تاکید کرد: موضوع فناوری و فناوریهای نو، بحث بسیار جدی در کشور است و دانشگاههای ما مصمم اند در انتقال و بومی سازی این فناوریها، نقش اساسی ایفا کنند.
رییس دانشگاه ابراز امیدواری کرد این همایش دو روزه بتواند به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابد.
پس از آن دکتر تقوی (دبیر همایش) با تبین اهداف برگزاری همایش، محورهای تخصصی این همایش را فرآیندهای طراحی و تحلیل عملکرد؛ طراحی آیرودینامیکی توربوماشین ها؛ انتقال حرارت و احتراق؛ تحلیل سازه و ارتعاشات؛ سیستم ها و کنترل؛ فناوری مواد پیشرفته؛ تست؛  ساخت و تولید؛ تعمیر و نگهداری اعلام کرد.
وی افزود: بالغ بر 102 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که 10 عنوان پذیرش نشد لذا 70 مقاله به صورت شفاهی و 22 مقاله در قالب پوستری ارایه خواهند شد.
دبیر همایش از همه حامیان و ارایه دهندگان مقالات و شرکت کنندگان در همایش تقدیر و تشکر کرد.
پس از آن، دکتر منتظری (رییس پژوهشکده توربین گاز)، سخنرانی کرد. وی روند توسعه توربین گاز در دهه های گذشته در ایران را بررسی کرد و گفت: ما بیش از سه دهه پر افتخار را در حوزه توربین گاز در کشور سپری کردیم و محصولات مختلفی تولید شده که در حال استفاده است.
رییس پژوهشکده توربین گاز گفت: دهه 60 در آموزش عالی کشور، دهه توسعه کارشناسی ارشد و دهه 70 زمان شکل گیری دوره های دکتری بود. در دهه 80 رشد جهش گونه مقالات را شاهد بودیم و دهه 90 زمان تحقیقات در زمینه ایجاد و توسعه فناوریهای پیشرفته و کلیدی است و دهه بعد ان شاء الله دهه توسعه صنعتی باشد.
دکتر منتظری گفت: در بحث توربین گاز، دهه 60 قطعه سازی توربین آغاز شد. دهه 70 دهه ایجاد صنایع مختلف موتورهای توربینی و توسعه اولین موتور مینی جت بومی در کشور بود و اکنون در دهه 90 اجرای طرح های بزرگ توربین های ملی در اساس دانش بومی شده را شاهد هستیم. وی اظهار امیدواری کرد دهه آینده و سال 1400، دهه حضور جهانی کشور در عرصه توربین باشد.
سخنران بعدی افتتاحیه، مهندس توکلی (مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران) بود که در خصوص تعالی سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات شرکت انتقال گاز ایران در راستای تحقق الزامات مدیریت دارایی های فیزیکی سخنرانی کرد. پس از آن پروفسور نسترنکو (استاد دانشگاه مائی روسیه) سخنرانی  علمی در خصوص ساخت موتورهای هوایی دارای قدرت مانور بالا در روسیه ارایه کرد.
آخرین سخنران افتتاحیه، دکتر منطقی (مدیر طرح کلان ملی هواپیمای مسافربری) بود که با موضوع کسب و کارهای مطرح در موتورهای توربینی سخنرانی کرد. وی گفت برای توسعه کسب و کار موتورهای توربینی، ضروری است توجه ویژه ای روی ساخت قطعات با فناوری پیشرفته بخصوص در بخش دانشگاه