دانشگاه علم و صنعت ایران و شرکت منابع آب ایران تفاهم نامه همکاری منعقد کردند

باحضور مدیر عامل شرکت منابع آب ایران و هیات همراه در دانشگاه علم و صنعت ایران، سوم شهریورماه ۱۳۹۹ تفاهم نامه همکاری دو جانبه توسط دکتر ذاکری (رییس دانشگاه) و مهندس حاج رسولی ها (مدیر عامل شرکت منابع آب ایران)، امضا و تبادل شد.
این تفاهم نامه در زمینه میترینگ و اندازه گیری به امضا رسیده است.
در جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری از سوی دانشگاه، دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، دکتر دوایی مرکزی (معاون پژوهش و فناوری)، دکتر کثیری (مدیر دفتر همکاری های علمی و صنعتی)، دکتر سعادت پور (مدیر دفتر تعاملات دانشگاه با حوزه آب وزارت نیرو) و دکتر هاشم آبادی (سرپرست پژوهشکده اندازه گیری جریان سیالات دانشگاه) حضور داشتند.
در این جلسه ابتدا مهندس حاج رسولی ها (مدیر عامل شرکت منابع آب ایران)، با تشکر از دانشگاه علم و صنعت ایران، اظهار امیدواری کرد شرکت منابع آب ایران و وزارت نیرو بتوانند از ظرفیت های دانشگاه برای بهبود و پیگیری پروژه های خود بهره برند. وی با اشاره به اینکه در بحث منابع آب زیرزمینی چند طرح در شورای عالی آب مطرح شده که باید با جدیت پیگیری شود، افزود: پروژه نصب کنتور برای آب های کشاورزی، یکی از دو طرح بزرگ وزارت نیرو در حوزه آب های زیرزمینی است. اقداماتی برای ساخت کنتور کشاورزی سایز بالا انجام شده ولی برای این کار آزمایشگاه مرجع مناسبی وجود ندارد.

مدیر عامل شرکت منابع آب ایران توضیح داد: تا کنون برای حدود ۷۰ هزار حلقه چاه (از مجموع ۴۴۰ هزار حلقه چاه موجود در کشور)، کنتور نصب شده است. وی افزود: با تجربیاتی که از کشورهای دیگر در دست است به این جمع بندی رسیدیم که هزینه آب مصرفی کشاورزی افرادی که از چاه برقی استفاده می کنند را با مصرف برق آنها و در بخش چاه های دیزلی، با نصب کنتور اندازه گیری حجمی، میزان مصرف مشخص شود که عرصه بزرگی است و جای کار بسیار دارد.
در ادامه نشست، دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، با خیرمقدم گویی به مهمانان دانشگاه، ابراز امیدواری کرد با همکاری هیات علمی دانشگاه، هم افزایی خوبی در حوزه منابع آب کشور صورت پذیرد. وی سپس با ارایه معرفی مختصری از دانشگاه و برنامه راهبردی آن، تاکید کرد: سال گذشته برای تنوع بخشی به واحدهای پژوهشی دانشگاه، مصوبه هیات امنا و وزارت علوم را اخذ کردیم و یکی از مصوبات مهم، بحث اندازه گیری بود.
رییس دانشگاه با اشاره به اینکه دانشگاه برای تبدیل از نسل اول و دوم به دانشگاه ارزش آفرین و جامعه محور، باید در کنار فعالیت آموزشی و پژوهشی، فعالیت فناورانه نیز ارایه دهد، گفت: برای تبدیل شدن به دانشگاه نسل چهارم، زیست بوم جدید را در دانشگاه علم و صنعت ایران شکل داده ایم که کمک می کند فعالیت های فناورانه در دانشگاه به صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام و حمایت شوند.
دکتر ذاکری با اشاره به اینکه تا کنون در بحث اندازه گیری سیالات، اقدامات بسیار خوبی در دانشگاه صورت گرفته است، اظهار امیدواری کرد همکاری مشترک دانشگاه و وزارت علوم، هم افزایی خوبی را در جهت رفع نیازهای مجموعه وزارت نیرو و استفاده از ظرفیت های دانشگاه صورت دهد.

در ادامه نشست، دکتر دوایی مرکزی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)، دکتر کثیری (مدیر دفتر همکاری های علمی و صنعتی)، دکتر مطهره سعادت پور (مدیر دفتر تعاملات دانشگاه با حوزه آب وزارت نیرو) و دکتر هاشم آبادی (سرپرست پژوهشکده اندازه گیری جریان سیالات دانشگاه) صحبتهایی در خصوص سوابق، امکانات و فعالیت های دانشگاه در این حوزه ارائه دادند و مهندس فاضلی (سرپرست دفتر حفاظت و بهره برداری منابع آب زیرزمینی) نیز با تشریح بخشی از وضعیت آبی کشور و نیازهای این حوزه اظهار امیدواری نمود با امضاء این تفاهم نامه در زمان کوتاهی موفقیت های ارزشمندی حاصل شود.
در پایان این جلسه تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علم و صنعت ایران و شرکت منابع آب ایران به امضای دکتر ذاکری و مهندس حاج رسولی ها رسید.
همکاری در ایجاد آزمایشگاه مرجع مورد تایید اداره استاندارد و مراجع بین المللی در زمینه ابزارهای اندازه گیری آب و ارتقای کمی و کیفی ابزارهای اندازه گیری مورد نیاز شرکت منابع آب، هوشمندسازی، دیسپاچینگ برداشت های آب در کشور و بحث آموزش از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
|