قدردانی دکتر انبیاء از دانشگاهیان به سبب پایان موفقیتآمیز نیمسال تحصیلی بصورت حضوری در حاشیه بازدید از امتحانات دانشگاه

اشاره: دکتر انبیاء (رئیس دانشگاه) به مناسبت پایان نیمسال تحصیلی جاری و برگزاری حضوری امتحانات دانشجویان، در مصاحبهای با روابط عمومی دانشگاه، به سوالات خبرنگار ما پاسخ داد. آنچه در ادامه میخوانید، مشروح مصاحبه ریاست دانشگاه به مناسبت پایان نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ است که ضمن تشکر از ایشان، تقدیم میشود:
جناب رئیس، لطفا در خصوص روند حضوری شدن کلاسهای دانشگاه در ترم جاری توضیح بفرمایید؟
با سلام و تشکر از شما و همکاران محترم؛ با توجه به ابلاغ مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در ابتدای سال جدید مبنی بر بازگشایی دانشگاهها، بلافاصله در هفته دوم فروردین و در روزهای تعطیلی دانشگاهها، دو جلسه هیات رئیسه دانشگاه تشکیل شد و برنامهریزیهای لازم برای اجرای این مصوبه صورت گرفت. بلافاصله، فرآیند اسکان دانشجویان در خوابگاهها و آمادهسازی دانشگاه برای حضوری شدن کلاسها انجام شد به گونهای که نهایتا بیش از نیمی از ترم جاری، یعنی ۹ هفته پایانی کلاسها، به صورت حضوری برگزار شد و اکنون تمام امتحانات پایان ترم نیز به صورت حضوری در حال برگزاری است.
اگر بخواهم به طور دقیق وضعیت آزمونهای پایان ترم مجموعه دانشگاه را بیان کنم، باید بگویم تا به امروز (۳۱ خردادماه)، امتحانات ۱۲۲۶ گروه درسی به صورت حضوری برگزار شده و امتحانات ۸۱۹ گروه درسی نیز انشاءالله تا ۵ تیرماه بصورت حضوری برگزار خواهد شد.
مایلم با افتخار یادآوری کنم دانشگاه علم و صنعت ایران، در مقایسه با سایر دانشگاههای کشور، عملکرد بسیار درخشانی را در دوران بازگشت از شیوه آموزش غیرحضوری به آموزش حضوری ثبت کرده است و این مهم، مقدور نبود مگر با همت جمعی و یکدلی و همراهی اساتید و کارکنان و دانشجویان این دانشگاه. لذا جا دارد از تمامی اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه برای همراهی با مدیریت دانشگاه در این بازه زمانی، کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم.
به نظر جنابعالی، با توجه به تجربه کرونا، محاسن حضوری شدن کلاسها و امتحانات چه بوده است؟
موارد متعددی را در خصوص محاسن بازگشایی دانشگاهها میتوان گفت، از جمله بهبود وضعیت آموزشی، مهارتی و پژوهشی دانشجویان؛ ایجاد درک مناسب دانشجویان از فضای فرهنگی دانشگاه و تاثیر آن بر وضعیت آموزشی آنها؛ جلوگیری از ایجاد مسائل و مشکلات روحی و عاطفی برای دانشجویان و ایجاد شادابی و طراوت؛ افزایش کیفی آموزش دروس عملی و کسب تجربه عملی و نظم و صحت برگزاری امتحانات. در یک کلام باید گفت ظهور و بروز مجموعه کارکردهای فرهنگی و اجتماعی و آموزشی و حرفهای دانشگاه بطور رضایتبخش، فقط بصورت حضوری قابلیت تحقق دارد.
در حال حاضر، آیا شیوه برگزاری و برنامه تحصیلی نیمسال آینده مشخص شده است؟
از ابتدای نیمسال جاری، پایشهای مستمری توسط معاونت آموزشی در خصوص عملکرد دانشکدهها، اساتید و دانشجویان در دورههای برگزاری مجازی یا حضوری کلاسها اعمال میشد که این گزارشها، در جلسات هیات رییسه و شورای دانشگاه مورد تحلیل و بررسی قرار میگرفت. با توجه به بازخوردهای دریافت شده، پیشنویس تقویم آموزشی نیمسال اول سال تحصیلی آینده، تنظیم شده است و انشاءالله دانشگاه بصورت کاملا حضوری فعالیت خواهد داشت.
البته قطعا تجربه برگزاری کلاسهای مجازی، در برنامهریزی آموزشی ترمهای آینده، مد نظر خواهد بود. معاونت آموزشی دانشگاه در حال بازنگری آییننامه آموزشی دانشگاه در خصوص میزان روزهای مجاز برگزاری کلاسها به شیوه غیر حضوری و مجازی است چرا که استفاده از پتانسیل برگزاری مجازی کلاسهای درسی، در ایام تعطیلات پیشبینی نشدهای مانند تعطیلی به دلیل آلودگی هوا و... میتواند کمک قابل توجهی در ارتقای سطح آموزشی دانشگاه باشد.
ضمن تشکر از جنابعالی برای شرکت در این مصاحبه و فرصتی که در اختیار ما نهادید، در پایان اگر سخن دیگری دارید، بفرمایید؟
لازم است در پایان تشکر صمیمانه خود را از اساتید گرانقدر دانشگاه بابت حضور فعالانه در کلاسها، از همکاران محترم بابت فعال کردن مجموعه فرایندها و روالهای آموزشی و پژوهشی بصورت حضوری و از دانشجویان عزیز بابت حضور و ایجاد طراوت و نشاط در محیط دانشگاه و کنار آمدن با برخی محدودیتهای خوابگاه و تغذیه در آغاز بازگشایی، اعلام کنم. بطور خاص هم به همه دانشجویان و اساتید و دست اندرکاران آزمونهای پایان ترم که این روزها به شدت مشغول برگزاری امتحانات هستند، خداقوت میگویم. شکرگزاری به درگاه خدای متعال بابت بازگرداندن نعمت سلامت به جامعه ما و لزوم دعای پیوسته برای دفع بلیات را هم همگی باید مدنظر داشته باشیم.
|